Mobiele Surveillance = “Tot en met de tanden toe bewapend”

Een ondernemer of particulier die een beveiligingsbedrijf zoekt, kijkt tegenwoordig vooral op internet of in dat grote gele boek. Daarna wordt er niet zozeer naar kwaliteit gekeken maar naar de laagste prijs, vaak omdat beveiliging moet van de verzekeringsmaatschappij. Natuurlijk hoeft de goedkoopste niet altijd slecht te zijn, maar betrouwbaarheid is in veel gevallen moeilijk te meten.
 
Hoe krijgt u inzichtelijk of u krijgt waarvoor u betaalt?

Allereerst zijn er zaken waar u naar kunt vragen, zoals het ND-nummer van Justitie, een legitimatiebewijs particuliere beveiliging (ook wel ‘grijze pas’ genoemd) en certificering. Ook voor mij en mijn viervoetige soortgenoten. Het is voor onze baasjes wettelijk verplicht om deze zaken aan u te kunnen tonen. Daarnaast kunt u vragen of beveiligers nog aan- vullende certificaten bezitten zoals het BHV-diploma en de bevoegdheid om reanimatieapparatuur te hanteren. Deze vaardigheden zijn vaak het verschil tussen ‘papieren’ beveiliging en kwalitatieve dienstverlening. De vraag is namelijk: kan iedereen wel nakomen wat men belooft? De goedkoopste controlewijze is door gewoon zelf een tijdje de wacht te houden in uw pand. Schrik er dan niet van als u af en toe een beveiliger rechtstreeks naar de tijdklok ziet lopen om te bewijzen dat hij ‘langs’ is geweest.

Natuurlijk is zo’n eigen ‘stake out’ geen echte optie. Mijn baasje regelt dat anders, want die gaat met de tijd mee. Alle voertuigen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een volledig transparant Track & Trace systeem. Opdrachtgevers worden op de hoogte gehouden via managementreportages en e-mail en kunnen zelfs in real time zien wanneer wij aanwezig zijn en vooral hoe láng!

Via dit systeem kan onze meldkamer meteen zien welk voertuig het dichtst bij een melding is. Dat is de laatste jaren steeds belangrijker geworden omdat de wetgeving over alarmmeldingen verandert. In het verleden kon meteen de politie worden gebeld, maar de ‘schouwingstaak’ is al voor de helft overgedragen aan beveiligers. Door de vele valse meldingen treedt op 1 april 2007 bovendien een nieuwe wetgeving in werking die bepaalt dat eigenaren eerst zelf moeten gaan kijken of daarvoor een erkende beveiliger inschakelen. De politie mag pas worden gebeld als dat noodzakelijk blijkt. Nodeloos uitrukken van de politie gaat immers ten koste van échte noodhulp en de basis politiezorg.

Deze alarmopvolging kunt u dus zelf doen om geld te besparen, maar het kost wel regelmatig een deel van uw nachtrust. Iemand laat vast wel eens een raam of een deur open staan, er kan een storing in het systeem optreden of het weer kan parten spelen. Stapt u daarvoor graag uw bed uit? Terwijl ik al in de buurt ben met mijn baasje? Wat als zich nog iemand in uw pand bevindt? Gaat u dan graag zelf naar binnen? Misschien is het verstandiger om het aan mijn zintuigen over te laten om ongewenste personen op te sporen en indien nodig kennis te maken. Bovendien heeft onze auto een noodknop waarmee direct tweeweg contact wordt gelegd met de meldkamer. Assistentie is dus nooit ver weg, maar meestal kunnen we het samen wel af.
 
In het uitzonderlijke geval dat dit gerechtvaardigd is, ben ik namelijk tot en vooral mét de tanden toe bewapend!

Mijn baasje Alex Hermans beantwoordt graag al uw vragen op beveiligingsgebied.

Nimo Security
Kerkhofstraat 21
5554HG Valkenswaard
T (040) 201 08 38
www.nimo-security.com
 
Bron: Ibol.nl - het laatste nieuws uit zuid-oost brabant
NIMO
Justitie
keurmerk